2020-06-23 08:20:42• hírek • Szatmár.ro

Műfüves focipályát adtak át Sárközújlakon

Piricsi Arthur és Pataki Csaba. Fotó: Pataki Csaba Facebook-oldala
Piricsi Arthur és Pataki Csaba. Fotó: Pataki Csaba Facebook-oldala

"Új, műfüves focipályát adott át hétfőn a Sárközújlaki Polgármesteri Hivatal - számolt be hivatalos Facebook-oldalán a hírről Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke.

"Egyik fontos állomása ez annak a sorozatnak, melyet a Szatmár Megyei Tanács a településekért indított, s melyben az adott igényeket figyelembe véve osztotta ki tanácsi határozat által február 14-én minden önkormányzatnak a támogatásokat. Sárközújlak úgy döntött, hogy ezen összeg egy részéből, konkrétan 230 000 lejből a sportot támogatja és focipályát épít a lakosoknak. A város fejlesztése idén nagy lendületet vesz, hiszen európai uniós pályázati pénzekből hamarosan bicikliúttal és fitneszgépekkel is felszerelt parkot építenek a település eddig parlagon heverő részén, utcákat és tömbházakat rehabilitálnak" - írta bejegyzésében a megyei tanácselnök.



A Pataki Csaba által említett fejlesztésekről néhány nappal ezelőtt a Szatmár.ro is beszámolt olvasóinak. Az ide kattintva elérhető cikkben a városban zajló aszfaltozási munkálatok mellett egyébként arról is írtunk, hogy komoly felújításon esett át a Sárközújlaki Általános Iskola. Az épületben a munkálatok nagy része befejeződött, néhány utolsó simítás van még hátra, ezért a polgármesteri hivatal munkatársai, egy szakértői csapattal a napokban szemrevételezik a munkálatokat, hogy amennyiben hibát vagy elmaradást észlelnek, azt még az épület átvétele előtt jelezni tudják a kivitelező számára. A technikai berendezések beszerelése egyelőre még várat magára – tudtuk meg Piricsitől, mivel a meghirdetett licitre az első körben nem voltak jelentkezők, viszont bíznak benne, hogy őszig a számítógépeket, laptopokat és interaktív táblákat is sikerült beszerezni és beszerelni.


A Pataki Csaba által említett parkokkal kapcsolatban Piricsi Arthur polgármester elmondta szerkesztőségünknek azt is, hogy a két gyönyörű park által város központi, elhanyagolt részét szeretnék felvirágoztatni. A munkálatok az időjárás függvényében fognak elkezdődni. A beruházásnak köszönhetően a város arculata sokat fog változni, hiszen két nagy, játszóterekkel, gördeszka-pályával, sétányokkal ellátott parkot hoznak létre, egyiket 2,5 a másikat 1,07 hektár területen, uniós finanszírozásból. A két parknak jövő májusra kell elkészülnie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: